KookJij

Herfst

Datum: 27 oktober 2010 Categorie: Vraagbaak, Column Reacties: 11

De blaadjes vallen. De dagen worden snel korter. Van het minder wordende daglicht schijnen sommige mensen depressief te worden. Gelukkig heb ik daar over het algemeen geen last van, hoewel ik wel een voorkeur heb voor het lange licht in de zomer. In de afgelopen week kreeg ik zoveel slecht nieuws dat ik mij serieus heb afgevraagd of dat misschien toch met het vallen van de blaadjes te maken kon hebben. Allerlei problemen passeerden de revue: moeilijke relaties, kinderen in het ziekenhuis, ziekte, verdriet, het leek gewoon niet op te houden. Ik heb vanavond maar eens na zitten denken over wat er positief was aan deze eerste herfstweken en gelukkig waren er ook nog veel leuke dingen:

Maeyke die een nieuw paardemaatje heeft voor een paar weken. De pony van de buren heeft geen stal en heeft natte voeten in haar weiland. Die mag dus voorlopig even bij ons op stal en Maeyke is helemaal gelukkig nu haar buurvrouw gezellig komt logeren. Mijn kinderen zijn gezond en over het algemeen tevreden. Er staan een hoop leuke dingen in mijn agenda. En wat ik ook geweldig nieuws vind, is dat Youp van ’t Hek de strijd aanbindt met de bedrijven die zich zo geweldig weten te verstoppen achter hun barricades, genaamd frontoffices of servicedesks. Hiha Youp, als je nog een gemotiveerde secretaresse nodig heb, ben ik de eerste die solliciteert.

Ik heb dus, ondanks al het vervelende nieuws en de vallende blaadjes geen last van een herfstdepressie. Mocht dat nog komen dan heb ik gelezen dat mediterraans eten een goede remedie zou zijn en zal ik mij onmiddellijk wenden tot de recepten op KookJij. Uit onderzoek is gebleken dat de kans op depressie door een mediterraans dieet met 30 procent wordt verkleind. Dat is toch geweldig, ik ben gek op Italiaans en Grieks eten (en op chocola, wat een mens ook blij schijnt te maken..).

Verder moet ik nog even kwijt dat ik zo gelukkig ben met de enorme hoeveelheid kaarten, foto’s en tekeningen die ik voor Nancy heb mogen ontvangen. Inmiddels zijn we de honderd gepasseerd en nog steeds druppelen er kaarten binnen. Dat is echt hartverwarmend. Sommigen met een eenvoudige groet, anderen weer met een heel verhaal. Ook een aantal KookJij-vrienden hebben kaarten gestuurd. Ze was er geweldig blij mee. Vooral met het idee dat er zoveel mensen aan haar dachten. Helaas gaat Nancy de laatste dagen erg achteruit. Wij zijn heel blij dat we haar en haar familie door middel van alle post een klein beetje konden steunen. HEEL HARTELIJK DANK DAARVOOR!

Dikke kus,

Nic

P.s.

Lieve Nic,

Vanavond hoorde ik het verdrietige bericht van jou dat Nancy om 20.00 uur de ongelijke strijd heeft moeten opgeven.
Wij bedanken een ieder die een bijdrage heeft geleverd door het sturen van een kaart om haar mentaal te ondersteunen. Ze heeft ze nog kunnen lezen, en was daar erg dankbaar voor!
Haar woorden: "Ik ben zeker niet alleen!!!"

Liefs,

Anna.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Katinka

Katinka zegt:
Lieve Nicolien, heel veel sterkte de komende tijd! Wat mooi dat er zoveel mensen zijn die je een warm hart onder de riem willen steken! Zo zie je maar weer, dat die er ook zijn! Heel veel sterkte en succes! Heel veel liefs, Katinka.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten