KookJij

Spruitjessoep met amandel

Een heerlijk spruitjessoep met amandel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spruitjessoep met amandel te bereiden

Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en zet ze apart. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Pel de ui en snipper deze. Verhit de olie in een kookpan en roerbak hierin de spruitjes, de ui en de kerriepoeder 5 minuten. Schenk de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten. Laat het mengsel iets afkoelen en pureer het met de staafmixer of in een keukenmachine.

Bereiding:
Verwarm de gepureerde soep met de kookroom, peper en citroensap. Roer de crème fraîche iets los. Serveer de soep op een bord met daarop een lepel crème fraîche bestrooid met geroosterde amandelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst