KookJij

Kwarktaart met vers fruit

Een heerlijk kwarktaart met vers fruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vriendin 45
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kwarktaart met vers fruit te bereiden

Maal de koekjes in een keukenmachine tot kruimels.Meng er de gesmolten boter door en verdeel het koekkruim over de bodem van de vorm.Duw de kruimels goed aan.Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.Boen de citroen goed schoon en rasp er met een fijne rasp de schil af(alleen het geel).Pers de citroen uit.Verwarm in een pannetje op een zacht vuur het citroensap met 2 eetlepels water.Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerend in het sap op.Laat de oplossing iets afkoelen.Meng in een kom de kwark met de suiker en het citroenrasp.Klop in een andere kom de slagroom stijf.Roer de gelatine geleidelijk door het kwarkmengsel.Schep er dan de slagroom luchtig door.Schenk het mengsel in de vorm.Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.Versier de taart met vers fruit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wendy

Wendy zegt:
Het recept klopt niet volgens mij. Ik heb deze taart gemaakt voor de eerste verjaardag van mijn dochter, maar de bodem is totaal mislukt - blijkbaar moet er véél meer dan 50 g boter in om een stevige bodem te krijgen, het waren allemaal losse kruimels. Erg jammer dat zoiets belangrijks niet klopt. Ook de kwark was niet erg stevig. (ik heb het recept precies gevolgd)
Nina

Nina zegt:
Ik heb hem gemaakt,
& hij was heerlijk!
Echt super bedankt voor het recept.
echt bedankt;)
amy

amy zegt:
Lijkt me heerlijk:p
Astrid

Astrid zegt:
klinkt lekker
Henk

Henk zegt:
Gewoon gelatine, had ik dat eerder geweten. Ik heb vandaag een Dr. O. kwarktaart gemaakt. Wat is dat vies zeg!
siham

siham zegt:
hahahaahahha wie weet nou niet wat suiker.kwart/slagroom.. is echt megolen!
seher

seher zegt:
watvoor gelatine is dat?
varken of rund?
Marcella

Marcella zegt:
Roomboter....die wordt weer hard na t smelten en mengen met koekkruimels zodat je bodem stevig wordt.Succes, Marcella
stefan

stefan zegt:
HELP!

WIJ WETEN NIET WAT VOOR SOORT BOTER WE MOETEN GEBRUIKEN VOOR EEN KWARKTAART
eefje

eefje zegt:
echt super lekker lijkt hij me ik ben benieuwd!:p
mani

mani zegt:
E geert wat zeg jij man gek dit zo lekker je bent niet goed jij!!!:p
piet

piet zegt:
lekker.:)
Monica

Monica zegt:
Super heerlijke en frisse kwarktaart. In kiwi en ananas zitten enzymen, waardoor je kwarktaart in 1x in zal storten.Deze kun je dus beter niet gebruiken. Zelf heb ik peer, banaan, appel, druiven en rode besjes gebruikt.Een succes!:p

ps: fruit even besprenkeld met sinaasappelsap, zodat het niet is gaan verkleuren
melanie

melanie zegt:
nou het hoeft toch niet in de oven lekker slim hoor;0
melanie

melanie zegt:
heee dit recept lijkt mij wel lekker hoor gaa ik uit probeeren :) nou groetjes melanie:p;)