KookJij

Zuurkoolstamppot met banaan en kip uit de oven

Een heerlijk zuurkoolstamppot met banaan en kip uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2-3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkoolstamppot met banaan en kip uit de oven te bereiden

Kipbouten in een ingevette schaal leggen. Bestrooien met helft van grof zeezout en oregano.
In de 200°C voorverwarmde oven gedurende 25 minuten bakken. Kipbouten omdraaien en nogmaals bestrooien met zeezout en oregano en nog eens 30 minuten bakken.
De aardappels koken en tot puree stampen. Zuurkool in de magnetron 5 minuten, 1000W laten koken. Zuurkool afgieten en een klein beetje zuurkoolvocht bewaren.
Zuurkool en aardappels mengen, braadvocht van de kip erdoor roeren samen met een geprakte banaan. De zuurkool smeuïg maken met het achtergehouden zuurkoolvocht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Voor de mensen die niet van de combinatie banaan- zuurkool houden, is perzik op sap ook een goed alternatief!(in kleine blokjes gesneden)Geeft ook nog een mooie kleur aan het geheel.
Tania

Tania zegt:
Maar wel lekker! ;)
sofie

sofie zegt:
Beetje raar niet?
philipsr

philipsr zegt:
Lijkt me een verassend recept, qua smaak tenminste