KookJij

Zomerstoof met kippendij , paprika, champignons , peper ui en tomaat.

Kippendijen aanbakken, ui, peper , paprika en champignons bakken, tomaat erbij, sudderen en klaar.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zomerstoof met kippendij , paprika, champignons , peper ui en tomaat. te bereiden

  1. Bak de dijen rondom bruin in hete olie met wat boter. Haal uit de pan en zet opzij .
  2. Fruit de ui, peper en knoflook aan in het overgebleven vet.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  4. Voeg de paprika reepjes toe evenals de champignons. Laat even goed bakken.
  5. Vervolgens de blokjes tomaat erbij en laat enkele minuten zachtjes pruttelen.
  6. De room erbij met een klein scheutje tomaten groente sap.
  7. Voeg de dijen toe met en de helft van de peterselie en laat 20 minuutjes zachtjes sudderen.
  8. Bind eventueel met wat maizena en serveer met rijst, pasta of noedels. Garneer met de rest van de peterselie. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Dit stoofje is ontstaan , omdat ik diverse ingrediënten wilde verwerken. Dat
resulteerde in een voedzaam stoofje van kippendijen met gele paprika, ui,
rode peper enkele kastanje champignons en 2 tomaten. Een restje
groente-tomatensap en room om mee te koken. Twintig minuten stoven en
je hebt malse kip. Ondertussen even rijst, pasta of noedels bereiden en je
kunt aan tafel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst