KookJij

Recept voor Zereshk polo

Een heerlijk zereshk polo recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Iran
Keuken: Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd de ui en wortel heel fijn. Bak deze heel licht in een pan met olie, zout, peper en saffraan. Voeg de kippenpootjes toe en bak deze rondom bruin. Voeg een glas water toe en laat de kippenpoten een half uur sudderen. Aan het eind blijft een klein beetje vocht achter.

Was de rijst 2 tot 3 maal met lauw water en doe de gewassen rijst in een kom met lauw water en 6 eetlepels zout gedurende tenminste een half uur. Breng in een pan 2 liter water aan de kook. Giet de rijst af en voeg de geweekte rijst aan het kokende water toe. Wacht totdat het water opnieuw kookt en laat de rijst nog 2 minuten doorkoken totdat die een beetje zacht wordt. Giet de rijst af. Schil de aardappels en snijd deze in dunne plakjes. Zet een anti-aanbakpan op het vuur en bedek de bodem met een laagje olie. Leg de plakjes aardappel naast elkaar op de bodem. Leg het rijstmengsel bovenop de aardappelen in de vorm van een berg. Maak hier en daar een diep gaatje in de rijst (dit brengt de warmte sneller naar boven waardoor de rijst sneller gaar is). Bedek het deksel van de pan met een theedoek en zet dit deksel op de pan (dit voorkomt dat druppels condensvocht in de rijst terugvallen). Zet het vuur gedurende 2 minuten heel hoog en daarna heel laag. Zodra stoom uit de pan naar buiten komt, is de rijst klaar. Was de zereshk goed en giet deze af. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de zereshk, saffraan en suiker toe en roer 2 – 3 minuten totdat de suiker gesmolten is. Zet het vuur uit en voeg de amandel en pistachenoten toe. Doe in een kom 1 thee lepel gemalen saffraan en een paar druppeltjes kokend water erop. Voeg 4 eetlepels van de rijst er toe en meng allemaal rustig door elkaar ( oranje rijst voor versiering).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst