KookJij

Zeeuwse mosselen klaargemaakt in België

Een heerlijk zeeuwse mosselen klaargemaakt in belgië recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeeuwse mosselen klaargemaakt in België te bereiden

Mosselen kuisen en van baard ontdoen, meerdere malen wassen, desnoods ze enkele uren in water met melk of bloem laten liggen. Alle groenten met kruiden in de pot de mosselen er boven op en goed wat wijn toevoegen. Nu maar laten koken en een paar maal goed opschudden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jean

jean zegt:
Doe nooit wijn in de mosselen. Zo worden de mosselen en hun smaak vermoord, Wel in een glas bijdrinken:p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Daan,daar heb je gelijk in ik neem het je ook niet kwalijk "ieder heeft recht om te schrijven wat hij of zij het beste vind en daar leren we ook uit."Maar ik verzeker je mijn mosseltjes leven ook nog(grapje)als je de knepen van het vak een beetje kent zal je ook weten waarom.Vriendelijke groeten Derbyke & Hilde;)
daan

daan zegt:
Ik twijfel er niet aan dat jouw mosseltjes overheerlijk zijn Derbyke en aanvaard met genoegen de uitnodiging (GRAPJE) ;) Dat jij zout in het "weekwater" doet zal de overlevingskans van de mossel zeker verhogen; want hoe "gruwelijk" het ook moge klinken, ze moeten levend de pot in; en dat is alles wat ik heb geschreven ;) Al heb ik net als Kris mijn bedenkingen bij het nut van deze operatie (mijn moeder deed er ook altijd melk bij) maar dat is enkel een voorkeur van smaak. Voor mij zijn ze "puur natuur", recht uit de zee; enkel groentjes, ui, en peper op z'n best; als drank, een heerlijke Westmalle Tripel. Maar dat is louter mijn persoonlijke voorkeur en dus louter subjectief :)
kris

kris zegt:
nee geen zout vergeten, maar vergeet er ook geen goed gekoeld glas witte wijn bij te drinken. Spijtig dan je niet dichterbij woont om je mosselen eens te komen proeven, maar ik geloof je dat je mosselen lekker zijn. Eet ze met hapjes.;)
derbyke

derbyke zegt:
Dus keukenpieten vergeet het zout niet ;)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Daan,sorry maar komt ook maar eens langs om te proeven.nog geen klachten gehad en tss haakjes doe altijd zout bij het water of melk of bloem vergeten te vermelden .Ze zijn over heerlijk.;)
Daan

Daan zegt:
Inderdaad, mosselen leven in zout-water en overleven niet lang in zoet-(kraantjes)water; Best zoals Kris stelt; goed kuisen, de beschadigde eruit, spoelen en de pot in.;)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Kris, iedereen zijn eigen mening.Doe het al zoveel jaren en ze zijn echt heel lekker en zeker niet waterachtig.Ik zou zeggen kom maar eens proeven.Vriendelijke groetjes,Derbyke & Hilde;)
kris

kris zegt:
mosselen niet in water laten liggen, ze worden er waterachtig van. In bloem of melk is eveneens een fabeltje. Gewoon goed kuisen en hup de pot in.