KookJij

Zeebaars met gremolata en tagliatelle

Een heerlijk zeebaars met gremolata en tagliatelle recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeebaars met gremolata en tagliatelle te bereiden

1. Maak tagliatelle volgens het basisrecept*
2. Schil de sinaasappels en citroenen zeer dun (zonder het wit van de vruchten), snijd de schillen in zeer dunne reepjes en vervolgens de reepjes in kleine blokjes. ( je kunt ook een zesteur gebruiken en daarna nog verder fijn hakken).

3. Hak de peterselieblaadjes fijn en voeg dit bij het sinaasappel/citroen mengsel.

4. Hak de tenen knoflook zeer fijn en voeg dit ook toe aan het mengsel. (dit is de gremolata).

5. Kook de gevogeltefond tot de helft in en voeg de koksroom toe. Kook verder in tot ca. 2/3 deel, voeg driekwart van de gremolata toe en laat nog even 5 minuten meekoken. (niet te lang want dan wordt de citrus bitter)

6. Snijd de tomaatjes doormidden en leg in een ovenschaal.

7. Verkruimel de beschuiten en meng dit met de majoraan, peper/zout en geperste knoflook en olijfolie.

8. Maak op ieder tomaatje een korstje van dit mengsel en zet de schaal 15 min in de oven op 200 graden.

9. Kruid de zeebaarsfilets met peper en zout en bak ze in een mengsel van olie en roomboter, begin met de huidzijde.

10. Kook de tagliatelle beetgaar en giet af. Meng de gremolatasaus door de tagliatelle.





Presentatie:



1. Leg op ieder bord een hoopje tagliatelle, plaats daarop de zeebaarsfilet en strooi er een beetje van de resterende gremolata over.

2. Plaats er een tomaatje naast.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique

monique zegt:
dit is het recept!