KookJij

Zeebaars met gekruide Tomaten

Een heerlijk zeebaars met gekruide tomaten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Spaanse collega
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeebaars met gekruide Tomaten te bereiden

1).In een klein pannetje de peperkorrels en de korianderzaadjes droog verhitten, tot de geuren er van af komen. Dan in de vijzel fijn stampen.
2).In een flinke kom de gestampte kruiden mengen met de azijn, olie en de andere kruiden.
3).Met deze dressing de tomaten parfumeren en goed omroeren. Breng op smaak met zout.
4).Maak van de 3 eetlepels olie en de rozemarijn met pezo een smeerseltje.
5).Snij de filets in aan de huidkant met een paar flinke sneden en smeer de filets goed in aan beide kanten.
6).In een grillpan de zeebaarsfilets 4 minuten op de
huid bakken, dan draaien en nog eens 2 minuten bakken (de vis mag in de kern nog een beetje rauw zijn).

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

7).Op verwarmde bordjes de tomaten-salade verdelen met een schuimspaan en daarop de vis leggen.
8).Lepel de dressing over de vis en versier met korianderblaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst