KookJij

Zacht gestoofde lamsschenkel, honing en rozemarijn

Een heerlijk zacht gestoofde lamsschenkel, honing en rozemarijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: www.restaurantvillahethof.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zacht gestoofde lamsschenkel, honing en rozemarijn te bereiden

Snijd de wortel, ui en prei in kleine stukjes en kruid de lamsschenkels flink met peper en zout. Wrijf ze in met geperste knoflook.
Braad de lamsschenkels in olijfolie aan alle kanten goed bruin. Als ze goed zijn aangebakken de fijngesneden prei, wortel en ui toevoegen en iets laten
meebakken. Na afblussen met de rode wijn, laten inkoken en de rozemarijn, knoflook en laurier toevoegen. De lams- of kalfsbouillon toevoegen, deksel erop plaatsen en zeker 2 tot 3 uur in een matig warme oven (150C) laten sudderen. Af en toe de
schenkels wentelen in de pan. Als ze helemaal gaar zijn, uit de pan halen.
De saus door een zeef passeren en de honing toevoegen. Laten inkoken tot sausdikte. Eventueel een klontje koude boter erdoor roeren (monteren). Op smaak brengen. De lamsschenkels eventueel iets nakruiden.

Mijn kookverhaal (corne huijgens)

Duurt wel even voor het klaar is maar het is wel lekker.
Serveer er een lekkere rissoto van tomaat bij en zelfgemaakte ratatouille .

Corné Huigens chefkok restaurant villa het hof te Boxtel

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

eefje

eefje zegt:
Een heerlijk gerecht vanuit Texel.
Laurent van den Bogaard

Laurent van den Bogaard zegt:
Hi,

Hoeveel honing moet in dit recept?
noel heijst

noel heijst zegt:
maak inkepeningen in schenkelvlees en stop er knoflook in
E. Dokter

E. Dokter zegt:
Welke rode wijn zou u bij dit recept preferen.
liske

liske zegt:
Lamstongetjes?
fokke

fokke zegt:
een dergelijk recept heb
jaren naar gzocht,bedankt geweldig
fokke:)
corne

corne zegt:
Foutje in de bereidings tijd, dat moet natuurlijk 3 uur zijn.