KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Wrap met kipshoarma, ijsbergsla, eigengemaakte sambalsaus en eigengemaakte knoflooksaus

Dit recept is niet zo moeilijk te maken. Erg lekker maar eigenlijk niet zo gezonde maaltijd.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Waardering:
Herkomst: Israël
Keuken: Joodse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Begin met het maken van de sambal saus snijd de steelaanzet en doe alle pepers in een blender en meng 3 tenen knoflook en wat fijngehakte peterselie of bieslook, doe er een eetlepel kristalsuiker bij en doe er een flinke scheut olie bij en meng alles fijn. Doe dit vervolgens in een schaaltje of een schone jam pot.
  2. Maak dan de knoflooksaus, neem een flinke schaal doe hier flink wat mayonaise in en pers vervolgens de hele bol knofloook uit in een knoflookpers. Snijd vervolgens de verse kruiden door de mayonaise en geperste knoflook en roer dit goed door elkaar en zet deze samen met de sambalsaus in de koelkast en laat deze ongeveer een uur intrekken . 
  3. Bak de kipshoarma gaar en op smaak met shoarmakruiden.
  4. Verwarm de  tortillawraps in 1 minuutje in de magnetron .
  5. Leg de wrap op je werkbank, leg vervolgens wat ijsbergsla en komkommer en tomaten er op en tot slot de kipshoarma met knoflooksaus en sambalsaus.

Mijn kookverhaal (marcel knol)

Dit is een lekkere shoarma variant van de shoarmabroodjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tanja Hermens

zegt:
Op zich een lekker recept maar het aantal pepers in de sambalsaus is heel erg veel en vooral door de madame Jaenette niet te eten voor de meeste mensen. Ook de knoflooksaus word erg scherp doordat er een hele bol geperste knoflook in gaat, dat doe ik dus iets minder ;-) De rest van het recept lijkt me een heerlijke combinatie