KookJij

Witte pizza met venkel

Een heerlijk witte pizza met venkel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Van een goede vriendin; Marre.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte pizza met venkel te bereiden

Snij "kontjes" en stengels van de venkelknollen en verwijder bruine, wat uitgedroogde buitenste bladeren.
Snij de knol met een groot, scherp mes in zeer dunne plakken.
Meng de plakken met ruim zout, peper en 5 eetlepels olijfolie en laat op kamertemperatuur staan, schep af en toe om.
Meng de geitenkaas met 1 eetlepel olijfolie, crème fraîche, kappertjes, de helft van de tijm en zout en peper.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bekleed het bakblik met bakpapier.
Bedek deze met het deeg. Bestrijk gelijkmatig met het geitenkaasmengsel, bestrooi met de rest van de tijm en rangschik de venkelplakken en de tomaatjes er op.
Bak de pizza in het midden van de oven tot knapperig en lichtbruin.

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

Een heerlijke pizza, doet het ook goed bij een "aangeklede" borrel. Dan in gelijkmatige stukjes snijden en warm serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Meestal vind ik de smaak van venkel inderdaad behoorlijk prominent aanwezig, maar in dit gerecht viel het nogal mee ;) Wat denk je van een mix van mozarella en een 'blauwtje'? :p:p
grietje56

grietje56 zegt:
Zo zie je maar weer, wat ik altijd zeg: ieder z'n eigen smaak en varieer er maar mee...:D
grietje56

grietje56 zegt:
Dat het niet zo 'Geiterig' smaakt komt natuurlijk ook door de relatief sterke smaak van de venkel en de tijm, (denk ik) Dus dat zou best heel lekker kunnen zijn. Maar mijn ervaringen met geiten- of schapenkaas is niet optimaal. Dus toch maar op de koe- c.q. buffel toer. Of blue?;):p:D
grietje56

grietje56 zegt:
Ja, Anna ik denk ook dat ik dan een buffeltje of koe zal gebruiken. Maar ik heb dan nóg meer de neiging een blauwe schimmel te gebruiken?? :D:D:D Het is immers zó weer Sinterklaas?? :p Nee, zonder gein, alles is goed als het maar niet van de geit of het schaap komt...;)
Anna

Anna zegt:
Persoonlijk vond ik het niet zo 'geiterig" smaken;);) Maar natuurlijk kun je daar een andere kaas voor gebruiken. Dan denk ik aan Boursin met kruiden, mozzarella, een goede roombrie zal het ook goed doen:D;) Het was in ieder geval een pizza om je vingers bij af te likken:p:p;)
grietje56

grietje56 zegt:
Oh wat klinkt dat lekkerrr...maar ALS ik de witte pizza ga maken gebruik ik géén Geitenkaas. Ik kán er maar niet aan "wennen", het smaakt me gewoon niet. (Heb vaak en veel soorten 'geproefd' maar telkens heb ik het idee in een geitenhok te staan. Dit heb ik ook met schapenkaas/-vlees.) Het is me te sterk, hoe zacht ook in de 'uitvoering'. :? Dus ik ga ervan uit dat het met een lekker frisse (koemelk) kaas ook moet lukken? :)
Anna

Anna zegt:
:pWas wel even een domper he?:(
Deze is zeker de moeite waard:D
geabruining

geabruining zegt:
Ha, nu toch tijd genoeg:( Dit morgen maar maken, met de aardappelpreisoep van Tania; lijkt me ook zo lekker..:):):)
Anna

Anna zegt:
Leuk! Ben benieuwd;););)
Tania

Tania zegt:
Venkel vind ik sowieso lekker. Komend weekend maak ik de pizza in kleine vorm als snack. (Wordt m'n schoonzoon vast blij van want hij is zaterdag bij me aan 't werk). Ik laat het weten. ;):)
Anna

Anna zegt:
Ik ben benieuwd wat jij er van gaat vinden;);)
Tania

Tania zegt:
Lijkt me lekker. Combinatie venkel en kappertjes zou ik niet zo snel maken dus alleen al daarom toch snel eens uitproberen.:)
derbyke

derbyke zegt:
Ok, dat wordt smullen :);):p
Anna

Anna zegt:
Nee hoor, de "gewone" knollen, te koop bij de betere super of groentewinkel;):p:D
derbyke

derbyke zegt:
Doeme die ziet er lekker uit, even opslaan. Maar toch een vraagje de venkel een speciale soort ????:);):p