KookJij

Witte-chocotofftaart

Een heerlijk witte-chocotofftaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: AD - W. Hoogteijling
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte-chocotofftaart te bereiden

Zeef de bloem samen met het zout boven een beslagkom.
Voeg de suiker en de harde koude boter met 2 messen in kleine stukjes en kneed het geheel vervolgens tot een homogene deegbal of doe dit in een keukenmachine.
Laat het deeg afgedekt een half uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een ronde lage bakvorm doorsnede 22 cm in met wat boter.
Rol de deegbal met een deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit ot een cirkel.
Bekleed hier de bakvorm mee.
Bak de lege taart in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
Laat afkoelen.
Smelt intussen de chocotoffs au bain-marie tot een smeuïge massa en roer er de room door.
Schenk de chocomassa op de taartbodem, duw de cranberry's erin en laat de taart helemaal afkoelen.
Ook lekker met gedroogde frambozen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst