Recept
« Terug naar recepten
Witloftimbaaltje met snoekbaars en garnalen
PT50M
Witloftimbaaltje met snoekbaars en garnalen
Een heerlijk witloftimbaaltje met snoekbaars en garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloftimbaaltje met snoekbaars en garnalen te bereiden
Kook de witlof in 1 dl. water met een klontje boter, nootmuskaat, peper, zout en citroensap.
Maal de snoekbaarsfilet met het eiwit, 4 ansjovisfiletjes (in plaats van zout), peper en de room tot een fijne farce.
Laat de versnipperde sjalotjes in wat boter slinken en giet er de visfond en wijn op. Tot de helft inkoken, zeef door en binden met wat roux. Voeg de room erbij en laat de saus rusten
Bekleed 8 beboterde timbaaltjes met de witlofblaadjes (puntjes naar onderen) en spuit er met een effen spuitmondje de farce tegen.
Meng de garnalen met de helft van de saus en vul hiermee de timbaaltjes af. Sluit ze af met een laagje farce en vouw de witlofblaadjes erover.
Poucheer de timbaaltjes ‘au bain-marie’ of stomen in een steamer of stoompan
Klop voor de saus de eierdooiers en citroensap met 2 dl. water op tot een homogene emulsie. Druppel er de geklaarde boter in en mix (staafmixer) er de rest van de visfond bij. Meng er de fijn gehakte bieslook door en hou de saus warm.
Presentatie
Stort de timbaaltjes in het midden van een warm bord en lepel de saus er rond om heen.
Versieren met enkele citroenkruidblaadjes en leg op het timbaaltje een rivierkreeftje.
Maal de snoekbaarsfilet met het eiwit, 4 ansjovisfiletjes (in plaats van zout), peper en de room tot een fijne farce.
Laat de versnipperde sjalotjes in wat boter slinken en giet er de visfond en wijn op. Tot de helft inkoken, zeef door en binden met wat roux. Voeg de room erbij en laat de saus rusten
Bekleed 8 beboterde timbaaltjes met de witlofblaadjes (puntjes naar onderen) en spuit er met een effen spuitmondje de farce tegen.
Meng de garnalen met de helft van de saus en vul hiermee de timbaaltjes af. Sluit ze af met een laagje farce en vouw de witlofblaadjes erover.
Poucheer de timbaaltjes ‘au bain-marie’ of stomen in een steamer of stoompan
Klop voor de saus de eierdooiers en citroensap met 2 dl. water op tot een homogene emulsie. Druppel er de geklaarde boter in en mix (staafmixer) er de rest van de visfond bij. Meng er de fijn gehakte bieslook door en hou de saus warm.
Presentatie
Stort de timbaaltjes in het midden van een warm bord en lepel de saus er rond om heen.
Versieren met enkele citroenkruidblaadjes en leg op het timbaaltje een rivierkreeftje.