KookJij

Witlofstampot

Een heerlijk witlofstampot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Verkregen via een recepten mailwisseling
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofstampot te bereiden

Kook de aardappelen. Snijd de bosui in ringetjes(inclusief het groene loof). Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de fijngesneden witlof ongeveer 5 min. en roer er de honing en vervolgens het citroensap er doorheen. Giet de aardappelen af en stamp deze fijn. Stamp de warme melk er doorheen tot je een smeuïge puree hebt. Breng de puree op smaak met peper en zout en wat nootmuskaat, schep de gebakken witlof, de in stukjes gesneden feta en de bosuitjes door de puree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst