Recept
« Terug naar recepten
Witlofsalade 'appeltje - eitje'
PT15M
Witlofsalade 'appeltje - eitje'
Een heerlijk witlofsalade 'appeltje - eitje' recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofsalade 'appeltje - eitje' te bereiden
De struikjes witlof in vieren snijden en aan de onderzijde de harde kern van de witlof verwijderen. In smalle reepjes snijden. De appel schillen, in vieren snijden, klokhuis verwijderen en de kwarten klein snijden. De eitjes van de schillen ontdoen en in stukjes snijden. Over de appel wat citroensap sprenkelen om bruin worden te voorkomen. De witlof en appel mengen en de dressing erdoor roeren. Als laatste de stukjes ei toevoegen en de salade nog een keer goed omzetten.
debby zegt:
mijn vriend lust geen witlof maar als ik dit maak staat ie vooraan:)