KookJij

Recept voor Waterkerssoep met pestocroutons

Een lekker gezond soepje met waterkers.
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Soep - bij Janneke thuis
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Snijd of pluk de harde steeltjes van de waterkers. Was de blaadjes; houd een handjevol waterkers apart. Hak 3 tenen knoflook fijn. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan. Fruit de ui en 3 tenen knoflook. Schep de aardappelblokjes erdoor en bak 3 minuten mee, zonder te kleuren. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de aardappel in 15 minuten zachtjes gaar.
  2. Pureer intussen met de staafmixer de apart gehouden waterkers met de pijnboompitten, de laatste teen knoflook en een flinke scheut olijfolie tot een gladde, smeuïge pasta. Meng er 3 eetlepels Parmezaanse kaas door. Breng de pesto op smaak met zout en peper. 
  3. Verhit in een koekenpan 3-4 eetlepels olijfolie. Bak de sneetjes ciabatta aan beide kanten goudbruin en krokant. Schep op de croutons een beetje waterkerspesto.
  4. Voeg de rest van de waterkers toe aan de soep - houd eventueel nog een paar takjes apart voor de garnering. Laat de blaadjes in 2-3 minuten slinken. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in 4 kommen en leg in elk 1 of 2 pestocroutons. Bestrooi de soep met de laatste 2 eetlepels Parmezaan, garneer eventueel met een takje waterkers en serveer met de rest van de pestocroutons.

Mijn kookverhaal (Gezond & Gewicht en Meiden van Roodbeen)

Dit recept komt uit het boek: Soep - bij Janneke thuis. Leuk om te serveren met homemade soepstengels.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst