KookJij

Recept voor Vispannetje van garnalen en zalm met wilde rijst

Een heerlijk visgerecht, zo zet je in een mum van tijd een feestelijk gerecht op tafel!
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Pel  en snipper de sjalotten. Snij de zalmfilet in stukken van 2,5 cm op 2,5 cm. Hak de blaadjes van 1 dragontakje fijn. Fruit de sjalotten in de boter. Voeg de zalmstukken toe en bak 1 min langs elke kant. Haal de zalm uit de pan. Giet de witte wijn erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager, voeg de fijngehakte dragon toe en laat nog 3 min verder bakken.
  2. Spoel de rijst onder koud water. Laat uitlekken. Giet in een pot met 2 liter water en breng voorzichtig aan de kook. Laat 30 min koken tot de rijst gaar is. Laat uitlekken en hou warm. Los in een mengkom het maiszetmeel en het kerriepoeder op in de vloeibare room. Giet dit mengsel in de pan en verwarm tot het mengsel indikt. Kruid met peper en zout. Voeg de zalmstukken toe, haal van het vuur en dek af.
  3. Verwarm de oven voor op 160°C. Pel de garnalen maar laat de staart eraan. Verdeel de zalm, de saus en de garnalen over vispannetjes. Zet 15 min in de oven. Haal uit de oven, versier met de verse dragon en dien onmiddellijk op met de wilde rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Blij te horen dat het heeft gesmaakt ;-) Gr, Erwin.
miranda

miranda zegt:
alles staat nu op het vuur. De saus is heerlijk, de vis die ik heb gebruikt ( vers gerookte zalmforel) is te sterk van geur dus de volgende keer gebruik ik verse zalm of diepvries zalm. Maar t is echt voor herhaling vatbaar en zo makkelijk!! Bedankt voor dit recept.