KookJij

Viskroketjes in engelenhaar

Een heerlijk viskroketjes in engelenhaar recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Viskroketjes in engelenhaar te bereiden

1. Snij de vis in grove stukken. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes. Doe de vis en de aardappelen met de bouillon in een pan. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat afgedekt zachtjes koken, tot de aardappelen gaar zijn.
2. Voeg er van het vuur af de kaas, de uitgelekte maïs, het ei, de eierdooier en de peterselie aan toe. Vermeng met een spatel tot een dikke puree. Laat minstens 3 uur afkoelen in de koelkast.
3. Verdeel het mengsel in porties en maak er dikke balletjes van. Rol ze eerst door de bloem, dan door losgeroerd eiwit en ten slotte door gebroken engelenhaar. Bak ze goudbruin in frituurolie op 180° C.
4. Serveer als voorgerecht met een frisse salade, of als borrelhap met een dipsausje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst