Recept
« Terug naar recepten
					
						Viskroketjes in engelenhaar
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Viskroketjes in engelenhaar
Een heerlijk viskroketjes in engelenhaar recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									libelle
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Viskroketjes in engelenhaar te bereiden
1. Snij de vis in grove stukken. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes. Doe de vis en de aardappelen met de bouillon in een pan. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat afgedekt zachtjes koken, tot de aardappelen gaar zijn. 
2. Voeg er van het vuur af de kaas, de uitgelekte maïs, het ei, de eierdooier en de peterselie aan toe. Vermeng met een spatel tot een dikke puree. Laat minstens 3 uur afkoelen in de koelkast.
3. Verdeel het mengsel in porties en maak er dikke balletjes van. Rol ze eerst door de bloem, dan door losgeroerd eiwit en ten slotte door gebroken engelenhaar. Bak ze goudbruin in frituurolie op 180° C.
4. Serveer als voorgerecht met een frisse salade, of als borrelhap met een dipsausje.
									2. Voeg er van het vuur af de kaas, de uitgelekte maïs, het ei, de eierdooier en de peterselie aan toe. Vermeng met een spatel tot een dikke puree. Laat minstens 3 uur afkoelen in de koelkast.
3. Verdeel het mengsel in porties en maak er dikke balletjes van. Rol ze eerst door de bloem, dan door losgeroerd eiwit en ten slotte door gebroken engelenhaar. Bak ze goudbruin in frituurolie op 180° C.
4. Serveer als voorgerecht met een frisse salade, of als borrelhap met een dipsausje.
                    