KookJij

Vinkeveense stooflappen

Een heerlijk vinkeveense stooflappen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wie is mijn slager
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vinkeveense stooflappen te bereiden

Zet de pan op het treefje op laag vuur. Laat de boter of het vet met het spek smelten. Daarna de lappen erin met de geperste knoflook.
Het is een misverstand dat je de stooflappen moet aanbraden op hoog vuur. Je schroeit dan (bij stoofvleesvlees onnodig) het vlees dicht waardoor je harde randen krijgt die niet meer zacht worden.
Zet alles op een lag pitje of zet het in de oven. Giet na een half uur de helft van het bier erbij (drink de andere helft evt. zelf op). Laat het vlees hier na nog ongeveer 2 uur stoven.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wim

Wim zegt:
Mensen, in de betere kookwinkel kun je een SLOWCOOCKER kopen. Een Electrisch petroleum stel dus. Ideaal voor stooflappen en Hutspot en Chili-Con-Carne en Hache enz.
bobbeltje

bobbeltje zegt:
op 160 graden 120 minuten.
atijdemanmilani

atijdemanmilani zegt:
Marijke,de oven lijkt mij een mooie manier om het vlees te garen maar op welke stand en hoelang moet het in de oven staan? alvast bedankt..gr..ANJA...