KookJij

Varkensstoof op Vietnamese Wijze.

Stoofvlees wordt over de hele wereld op dezelfde manier klaargemaakt : langdurig verhitten op niet al te hoge temperaturen met verscheidene smaakmakers. En die - de smaakmakers dus - moeten het verschil maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 250 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensstoof op Vietnamese Wijze. te bereiden

  1. Verhit 4 eetlepels rijstolie in de pan en fruit daarin aan het vlees tot het aan alle kanten een mooie bruine kleur heeft gekregen. Bestrooi het vlees tijdens het aanfruiten met de peper. Haal het vlees uit de pan als het aan alle kanten mooi is gekleurd en zet dat even apart.
  2. Bak in het overgebleven vet ( eventueel vermeerderd met nog wat olie als het te weinig mocht lijken) de uien, de gember en de lomboks, totdat de uien slap en glazig zijn geworden.
  3. Doe nu de resterende specerijen ook in de pan en roer goed door tot het geheel sterk gaat geuren. Doe dan ook de knoflook er nog bij en werk goed om.
  4. Nu gaat de azijn er bij, de ketjap en de suiker en roer goed om.
  5. Voeg dan toe de bouillon en breng de saus dan aan de kook.
  6. Het vlees mag weer in de pan en dat moet voor de helft onder het vocht staan, anders nog wat bouillon toevoegen. Deksel er op en gedurende 3 uur in de oven zetten.
  7. Dan halen we de steranijsjes er uit en het vlees. We pureren de rest in de pan tot een homogene massa en koken dit in, tot de saus wat lobbiger is geworden.
  8. Het vlees gaat er weer in en we zetten de gesloten pan nog even in de oven tot er kan worden opgediend.
  9. Geef er rijst bij en een groente gerecht.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Warme thee, koud bier of een volle en pittige rode wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst