KookJij

Varkenshaasje met pittige groenten

Varkenshaas laat zich goed combineren met groente, dit recept is met ook een pittig tintje.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaasje met pittige groenten te bereiden

  1. Vlees droog deppen, boter in pan heet laten worden vlees aan beide kanten gekruid aanbakken.
  2. Vuurvaste schotel insmeren met olijfolie, varkenshaasje erin leggen gedurende ± 10 min. bakken in voorverwarmde oven op 220°C.
  3. Champignons in twee snijden , witloof grof snijden bak deze even aan in de pan van het varkenshaasje, kruiden citroensap erbij en een scheut honing.
  4. Voor de saus: sjalot en champignons zeer fijn snijden bak deze even in boter kruiden en honing toevoegen evenzeer de wijn. Laat even inkoken. Indien nodig bijbinden.
  5. Serveer dit alles zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Bij dit gerecht werd steppegras geserveerd.
Steppegras is een heel dun gesneden frietje.
(https://nl.wikipedia.org/wiki/Steppegras)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Dumont Hilde

Dumont Hilde zegt:
Fijn om te horen Els, groetjes Hilde
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Gisteren klaargemaakt en het was heerlijk, ik had nog champignons liggen en deze in vieren erbij gedaan. De wokkruiden heb ik uit eigen potjes bij elkaar gemaakt, wat aardig gelukt is met de smaak. Ik heb je recept ook meegenomen in de favorieten. Groetjes Els
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je, laat het smaken Els groetjes Hilde ;-)
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Lekker recept. Gaan we maken!!! Gr.Els
derbyke

derbyke zegt:
Hallo bengel6300 een gouden regel varkenshaasje nooit te lang bakken moet rosé zijn van binnen als je daar van houd natuurlijk .Groetjes van ons 3 :);):p
bengel6300

bengel6300 zegt:
Hallo Hilde.
Ook een leuk receptje maar ik vind varkenhaasje nogal droog!!!! Misschien in de oven sappiger.
Zal het zeker eens maken in mijn mapke gestoken:p