Bij dit gerecht werd steppegras geserveerd.
Steppegras is een heel dun gesneden frietje.
(https://nl.wikipedia.org/wiki/Steppegras)
Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasje met pittige groenten
PT20M
Recept voor Varkenshaasje met pittige groenten
Varkenshaas laat zich goed combineren met groente, dit recept is met ook een pittig tintje.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Bereiding
- Vlees droog deppen, boter in pan heet laten worden vlees aan beide kanten gekruid aanbakken.
- Vuurvaste schotel insmeren met olijfolie, varkenshaasje erin leggen gedurende ± 10 min. bakken in voorverwarmde oven op 220°C.
- Champignons in twee snijden , witloof grof snijden bak deze even aan in de pan van het varkenshaasje, kruiden citroensap erbij en een scheut honing.
- Voor de saus: sjalot en champignons zeer fijn snijden bak deze even in boter kruiden en honing toevoegen evenzeer de wijn. Laat even inkoken. Indien nodig bijbinden.
- Serveer dit alles zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept

derbyke zegt:

bengel6300 zegt:
Ook een leuk receptje maar ik vind varkenhaasje nogal droog!!!! Misschien in de oven sappiger.
Zal het zeker eens maken in mijn mapke gestoken:p
Hilde Dumont zegt: