KookJij

Varkenshaas gemarineerd met o.a. 5 kruidenpoeder

Een heerlijk varkenshaas gemarineerd met o.a. 5 kruidenpoeder recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Al lang geleden via Internet en kooksites.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaas gemarineerd met o.a. 5 kruidenpoeder te bereiden

Vouw de punt van de varkenshaas zodanig om dat de haas overal even dik is en bind de punt vast met slagerstouw
Verwarm de ketchup met de ketjap, honing, knoflook en vijfkruidenpoeder in een steelpan. Als heet is vuur uitzetten en blijven roeren tijdens het afkoelen hiervan.
Leg de varkenshaas in een schaal en giet de marinade erover.
Laat ten minste een half uur afgedekt staan.

Op de BBQ: Maak de BBQ klaar voor indirect grillen. (Briquetten aan een of twee kanten van BBQ en op vuurvrije deel all. bak met kokend water. Luchtrooster in deksel helemaal open, luchttoevoer 1/4 tot 1/2 sluiten. Temperatuur BBQ tussen 180 en 200 graden.
Wrijf het overtollige deel van de marinade van het vlees af en leg het vlees op het rooster boven de all. bak met water. Gebruik kerntemperatuurmeter zeer aan te bevelen. Sluit de deksel. Bestrijk na 10 minuten het vlees nog een keer met de overgebleven marinade. Als kerntemperatuur 63/65 graden is (hij is dan rose) het vlees van het rooster halen en minimaal 5 minuten in all. folie wikkelen. Hierna is plakken snijden en serveren.

In de oven: Verwarm de oven voor op 200 graden en zet onder in de oven een bakplaat of schaal gevulde met heet water. Wrijf de overtollige marinade van het vlees af en leg het vlees op een rooster in het midden van de oven. Ook hier is het gebruik van een kerntemperatuurmeter zeer aan te bevelen. Laat het nu 20 minuten roosteren. Bestrijk na 10 minuten nog met een beetje marinade.
Zet na die 20 minuten de temperatuur op 150 graden, en laat nog eens 10 minuten staan. Let op als de kerntemperatuur 63/65 graden is uit de oven halen en minimaal 5 minuten in all. folie laten rusten.

Snij het vlees in plakken en leg dit op bord of schaal.

Heel lekker met sla en rozemarijnaardappels uit de oven of van de BBQ.

Mijn kookverhaal (Frans Marijnissen)

Wil je meer weten over BBQ technieken ga dan eens naar www.weber.nl of stuur een mailtje. Er zijn meerdere merken gesloten BBQ-s natuurlijk maar omdat ik er een heb van dit merk weet je ook hoe die precies werkt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bafke

bafke zegt:
Lijkt me erg lekker,heb het recept bij mijn favo gezet en ga het zekern 'n keer maken vooral op de BBQ.
Gr.Els