KookJij

Recept voor Varkensfiletgebraad met rode ajuin en rode porto

Een heerlijk varkensfiletgebraad met rode ajuin en rode porto recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Bak het vlees gekruid aan weerszijde goed krokant aan in boter .
Oven voorverwarmen op 180 gr .
Smeer een vuurvaste schotel in met boter leg de uien in ringen gesneden in de schotel kruid evenzeer leg het vlees er boven op een beetje olijfolie erop nog eens kruiden en porto erover .
Laat dit in de oven gaar worden .

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Van het vocht van het vlees maken we een heerlijk porto sausje te vinden op mijn recepten pagina onder sausje met porto .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Graag gedaan Els,je hoeft het recept niet zo nauwkeurig op te volgen en je bekomt een heerlijk gerechtje naar eigen zin. Groetjes van ons 3tjes :);):p
Els

Els zegt:
Wij hebben deze heerlijke varkensfilet gegeten,maar ik heb ipv jou kruiden provencaalse gebruikt(bijna hetzelfde).HEERLIJK!!!!!
Het sausje met de staafmixer verfijnt en een lepel bloemenhoning erdoor.
Dank je voor de lekkere recepten.
Gr.Els;)
enilorac

enilorac zegt:
@ Ron Gielingh: ik vond een recept voor varkensfiletgebraad van 750 gram wat 20 minuten in de oven moest. Terugrekenend: 250 gram dan 6 1/2 minuut dus 1.000 gram (4x250) 4 x 6 1/2 minuut is zo'n 26 minuten. Waarbij ik aanneem dat je de tijdsduur bedoelt voor het gebraad aan één stuk. Misschien begreep Hilde dat je het per stukje van 100 gram wilde braden en dan is haar advies dus ook kloppend. Ik hoop dat je hier iets aan hebt? Gr. eniloraC (side-kick van Hilde)
Ron Gielingh

Ron Gielingh zegt:
Jaja. Pff....hier heb je wat aan, niet dus.Kennelijk lezen ze in Belgie anders dan in Nederland een vraag.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Ron Gielingh , als je het per 100 gr wil bereiden zou ik zeggen in de pan .Als je het per 100 gr al aanbakt is het vlees al bijna gaar.Groetjes van ons 3 :);):p
Ron Gielingh

Ron Gielingh zegt:
Even de vraag, hoeveel minuten per 100gr in de oven??