KookJij

Valencia-rijst

Een heerlijk valencia-rijst recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Valencia-rijst te bereiden

Rijst 10 minuten in koud water weken,afgieten,afspoelen en weer afgieten.Verhit op matig vuur olie en boter in een pan.Ui toevoegen en goudbruin en zacht bakken;voeg rijst toe en zet het vuur laag.Roer de rijst 2 minuten tot hij goudkleurig is.Sinaasappelschil,sap,sherry en bouillon toevoegen en goed afgedekt aan de kook brengen;eenmaal roeren.Vuur laag zetten en afgedkt 10 minuten laten pruttelen tot bijna al het vocht is opgenomen.Van het vuur halen en 5 minuten afgedekt laten staan tot al het vocht is opgenomen.Met een vork de rijst los roeren en opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst