KookJij

Uiensoep

Een heerlijk uiensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Uiensoep te bereiden

Schil de uien en snijd ze in ringen,Schil en snipper de knoflook.Bak in de boter de uien goudbruin en voeg de knoflook toe en bak deze even mee.Strooi de bloem erover en bak even mee.Voeg de bouillon en de wijn toe en laat de soep 10 min.zachtjes koken.Voeg naar smaak cayennepeper,peper en/of zout toe.Snijde de ham in blokjes en laat ze in de soep warm worden.Leg in een soepterrinne de sneetjes stokbrood,schep de soep erin en bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas.Zet de terrine even onder een voorverwarmde grill om de kaas te laten kleuren,Eet deze soep als hoofdgerecht met wat extra stokbrood en wat kruidenboter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

frits1958

frits1958 zegt:
Houdt er rekening mee dat het goudbruin bakken van de uien zo'n 45 minuten duurt. En een laurierblaadje toe voegen.
nelleke

nelleke zegt:
Dat ga ik morgen maken!!
Heerlijk lijkt me het.
groet van Nelleke
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Nelleke,Excuus,er valt wel eens iets weg en wordt wel eens een letter verminkt.
Ongeveer 150 cc lichte rode wijn.
Hugocnx.Als jouw smaak is dat de uien iets meer beet houden,dan minder lang laten koken,maar dan wordt de smaak minder vol.
Jan A:?
Anietje Gooren

Anietje Gooren zegt:
Super lekker....Geweldig recept....Dank je wel..
nelleke

nelleke zegt:
Hoeveel wijn en is dat dan witte wijn?
Nelleke
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
John Coertjens,
Hallo hallo,excuses,de bouillon was van zijn rijtje gevallen.
Jan A
John Coertjens

John Coertjens zegt:
Hoeveel en wat voor bouillon gebruik je hierbij Jan?
Liske

Liske zegt:
Geachte Wenmeekers: Volgens mij is het vocht in de soep afkomstig van de wijn en de bouillon(samen 700 ml)genoeg voor twee personen. Meer water zou ik niet toevoegen, dan wordt de soep waterig en flauw.
wenmeekers

wenmeekers zegt:
Hoe moet je het water van de soep maken?
hay bodde

hay bodde zegt:
Jenny: het is 1 eetlepel zoete paprikapoeder;)
Jenny

Jenny zegt:
Hoeveel eetlepels paprikapoeder? En welke? De zoetere of de pittigere?
Peter van Manen

Peter van Manen zegt:
Heerlijk, vooral de combinaties van diverse ingredienten zijn zeer uitgelanceerd. Neem voor de ham alleen niet an de goedkope supermarkt ham. Kies voor echt, kies voor kwaliteit en ga naarde slager en de groenteboer. Eetsmakelijk:)