KookJij

Uiensoep (Frans)

De klassiek Franse uiensoep bestaat uit uien,smaakmakers,bouillon en kaas.Kan voraf worden gegeven,maar ook dienen als maaltijdsoep
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Uiensoep (Frans) te bereiden

1).Boter en olie verhitten in de braadpan en uien en knoflook er in doen. Even goed roeren, vuur lager en deksel er op. Om de 5 minuten even goed doorroeren en aldus 20 minuten laten sudderen.
2).Nu de appel-peren-siroop er bij doen en goed roeren, zodat de stroop maximaal is verdeeld. Weer om de 5 minuten roeren en weer 20 minuten op een laag vuurtje laten sudderen.
3).De wijn toevoegen, vuur hoger en de wijn voor de helft laten verdampen.
Even met de staafmixer in de soep ronddraaien.
4).Nu gaat de bouillon er bij met laurier,thijm,rozemarijn en kruidnagel.
Zonder deksel mag de soep op laag vuur 45 minuten doorsudderen.
5).Na 45 minuten van het vuur halen en de cognac er door roeren.
5).Brood intussen roosteren en over het geroosterde brood de geraspte kaas verdelen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:
Soep in vuurvaste kommen doen. Kaas-op-toast er op leggen en in de oven in 10 minuten kaas laten smelten en direct uitserveren.
**************
Welke wijn serveer je bij uiensoep.
Men zegt de wijn te drinken welke je gebruikt hebt in het recept.
Zelf vind ik een stevige rosé-wijn of een jonge lichtere rode wijn het best passen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst