KookJij

Tzaziki

Een heerlijk tzaziki recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Bulgarije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tzaziki te bereiden

Schenk halve emmer yoghurt in een kom.
Rasp de halve komkommer er in, 2 eetlepels olijfolie er bij.
Snijd de walnoten fijn en de knoflook en een theelepeltje zout

Mijn kookverhaal (Recepten Ala Mij )

Lekker met bijvoorbeeld gyros of shoarma.
Maar ook heerlijk bij stokbroodje of Turks brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

semih

semih zegt:
tsaziki:
-dikke griekse yoghurt
-3 tenen knoflook fijngehakt
-2 takjes dille fijngesneden
-2 komkommers,grog geraspt en in een theedoek uitgewrongen
-peper,zout
-verse munt fijngesneden
zo vind ik hem het lekkerste en zo krijg je hem ook bij de griek hier op de hoek!:p;)
ineke

ineke zegt:
Jaap, heb jij een beter recept van Tzatziki, ik maak hem ongeveer als dit recept maar wil altijd iets bij leren. Ik kon jou niet vinden bij de gebruikers. Hoop dat je dit nog leest.
peterbeug

peterbeug zegt:
Tja, je moet maar wat verzinnen, jammer.
jaapb

jaapb zegt:
Ik weet niet waar U dit vandaan hebt maar dit is absoluut geen Tzatziki, zoals men ze in Griekenland maakt.
Lekker sausje maar wel aub andere naam verzinnen.
willydelcart

willydelcart zegt:
Tzaziki is superlekker, verfrissend en een van de top 'mezzedes' in Griekenland. Wij hebben jaren in Griekenland gewoond, daardoor: als men spreekt van Griekse yoghurt... die kan je hier nergens krijgen zoals die daar bestaat. 'Total' is hier in België wel te koop, maar raakt nog niet het onderste van de ijsberg – laat staan het topje – zoals de Griekse 'Total'. Volgens ons kan je beter een goede volle verse kaas (platte kaas in Vlaanderen) gebruiken dan de Griekse yoghurt die men hier verkoopt.
Nog een klein tipje: laat de lijners onder ons zich niet verleiden tot een 0% yoghurt, neem volle! Want 0% is zuur, zuur en nog eens zuur. Het fijne van de tzaziki verdwijnt dan helemaal.
En nog ietsje: Grieken kennen geen mayonaise, maar als die lekker op z'n Europees is gemaakt, lusten ze het wel!
Toch een top-receptje. Waarvoor dank aan Michelle.
ineke

ineke zegt:
Ik maak ook regelmatig tzatziki, erg lekker. Ik gebruik uitgelekte yoghurt als er geen Griekse aanwezig is. In plaats van mayonaise gebruik ik olijfolie.
Groetjes Ineke.
Wilco

Wilco zegt:
Heb het meerdere keren gegeten, heeeeeeerlijk.
Ga zo door:)
ad van de korput

ad van de korput zegt:
Dank je wel voor de snelle reaktie.
Recepten Ala Mij

Recepten Ala Mij zegt:
Een emmer is 1000 gr. En dan de helft er van. Deze yoghurt kan je lang bewaren, dus je kan het recept binnen paar weken herhalen.
Of je moet veel eters hebben ....
Succes :)
ad van de korput

ad van de korput zegt:
Hoeveel liter is een halve emmer?
Recepten Ala Mij

Recepten Ala Mij zegt:
Top! Dank je wel!;)