KookJij

Trifle met stoofpeertjes en stroopwafelkruimels

Dit heerlijke toetje vergt wel even wat tijd maar het meeste kun je al van te voren doen (zelfs daags van te voren). Ik vond het zeker de moeite waard want bij ons was het een groot succes. In het recept stond dat de aangeven hoeveelheden voor 4 personen zijn. Echter in combinatie met een 3 gangen-menu vond ik het toetje aan de grote kant. Hou er dus rekening mee dat het geen toetje is maar een TOET.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Smulweb kerstbox
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Trifle met stoofpeertjes en stroopwafelkruimels te bereiden

  1. STOOFPEERTJES: De stoofpeertjes zijn het lekkerst om een dag van te voren al te maken.
  2. - Meng de suiker met het merg uit het vanille stokje tot vanille suiker.
  3. - Schil de stoofpeertje, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de peertje in plakjes.
  4. - Leg de partjes in een pan met bessensap, 250 ml water, kaneelstokje, kruidnagel, vanillesuiker en citroenschil en breng het geheel aan de kook met de deksel op de pan.
  5. - Stoof de peertjes nog 30 minuten op een klein vuurtje tot ze zacht en mooi rood van kleur zijn.
  6. BANKETBAKKERSROOM:Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  7. - Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
  8. - Doe de eierdooiers in een schaal en roer de eierdooier met de overige suiker goed door elkaar. Voeg de bloem toe en meng het tot een glad geheel.
  9. - Doe een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk alles terug in de pan. Roer goed door.
  10. - Breng het aan de kook en laat de banketbakkersroom nog 3 minuten op een laag vuur koken.
  11. - Dek de banketbakkersroom af en laat deze in de koelkast afkoelen.
  12. GELEI: Leg de gelatine in een schaal koud water om zacht te worden.
  13. - Zeef en verwarm het stoofperensap.
  14. - Knijp het water uit de gelatine en doe de gelatine onder goed roeren bij de warme vloeistof.
  15. - Giet het op een bakplaat en laat het opstijven in de koelkast.
  16. SAMENSTELLEN: Snijd de cake in dunne plakken en snijd er rondjes uit die in de glazen passen.
  17. - Verkruimel de stroopwafels.
  18. - Doe in een glas; een laagje cake, 2 el peertje gelei, 2 el banketbakkersroom en plakjes stoofpeer. Herhaal deze volgorde tot het glas vol is.
  19. - Strooi de stroopwafelkruimels erover en serveer of dek het af en zet het in de koelkast tot je het nodig hebt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst