KookJij

Traditionele Bitterkoekjespudding

Een heerlijk traditionele bitterkoekjespudding recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Niet bekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Traditionele Bitterkoekjespudding te bereiden


Halveer de bitterkoekjes en besprenkel ze met 4 el likeur, laat ze hierin weken.
Breng de melk met het vanillestokje en de amandelspijs aan de kook en laat dit 10 min. trekken.
Week de gelatine circa 5 min. in koud water.
Klop de eierdooiers met de suiker licht en romig.

Schenk een scheutje hete melk bij het eierdooiermengsel en schenk vervolgens het eierdooiermengsel bij de melk.
Verwarm het mengsel op heel zacht vuur tot het licht gaat binden, maar laat het niet koken.
Verwijder het vanillestokje, schraap het achtergebleven merg eruit en leg dit terug in de pan.
Haal het eierdooiermengsel van het vuur en los de uitgeknepen gelatine erin op.

Laat het mengsel afkoelen tot het net lobbig wordt en roer er dan 2 el likeur en de slagroom door.
Voeg ook de geweekte bitterkoekjes toe.
Schep het mengsel in een met water omgespoelde vorm en laat de pudding in de koelkast minstens 4 uur opstijven


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst