KookJij

Tostada met kipgehakt en rode ui

Kipgehakt met Tex-Mex kruiden, verse tomatenblokjes en uitgelekte mais op maistortilla's met kaas en frisse rode ui. Een heerlijk en snel gerecht om het weekend mee in te luiden.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie: 581 per persoon kCal energie
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Lekker Snel
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tostada met kipgehakt en rode ui te bereiden

  1. Leg de dun gesneden rode ui in een schaaltje en giet er de azijn met het water overheen. Roer goed door en zorg ervoor , dat de ui helemaal onder het vocht staat. Voeg anders nog wat azijn en water in verhouding toe. 
  2. Doe dit liefst al indien mogelijk in de ochtenduren, zodat de rode ui extra lekker wordt.
  3. Verwarm een wok met een heel klein beetje olie en bak het kipgehakt met de Tex-Mex kruiden rul en gaar.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en bak enkele minuten mee. 
  5. Voeg de uitgelekte mais toe.
  6. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout, als er geen zout in de tex-Mex kruiden zit.
  7. Leg de 4 tortilla's 3 à  4 minuten in een oven van 180 graden.
  8. Verdeel het mengsel uit de pan over de 4 tortilla's . Strooi er de kaas over en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif ze in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.
  9. Verdeel de rode ui over de 4 tortilla's en serveer direct.
  10. Buen provecho ! 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Rode ui is gebakken, geroosterd, rauw en in zuur ingelegd een heerlijke smaakmaker. Doordat de flinterdunne stukjes ui ingelegd zijn in zuur worden de snippers zachter en frisser van smaak . En de kleur geeft niet alleen een frisse smaak, maar bovendien een vrolijk accentje aan deze tortadas.

Ik maak mijn Tex-Mex kruiden altijd zelf volgens onderstaand recept. Als je in plaats van 1 theelepel, een dessertlepel neemt , heb je een aardig potje vol en kun je eventueel de hoeveelheid aan zout wat minderen.
1 tl chilipoeder
1 tl knoflookpoeder
2 tl komijnpoeder
1 tl oregano
3 tl paprikapoeder
1 tl uienpoeder
1 tl zout

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst