Recept
« Terug naar recepten
					
						Toscaansesalade met lamsfilet en pecorino-kaas
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Toscaansesalade met lamsfilet en pecorino-kaas
Een heerlijk toscaansesalade met lamsfilet en pecorino-kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									12 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Les copains culinaires.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Toscaansesalade met lamsfilet en pecorino-kaas te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de plakjes ontbijtspek in een droge tefal koekenpan uit tot mooie krullen.Wrijf de lamsfilet in met wat olijfolie, zout, witte peper en de fijngehakte basilicum. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de lamsfilet in 6 minuten rondom mooi bruin en rosé van binnen. Zet de lamsfilet dan apart. Verwarm de boter op een laag vuur tot deze nét gesmolten is. Neem het pannetje van het vuur en laat het afkoelen. Knijp er de schoongemaakte teentjes knoflook boven uit en roer die door de boter. Steek de rondjes van 1,5 centimeter uit het wittebrood en bestrijk deze met alle knoflookboter. Bak deze croûtons in de voorverwarmde oven in 5 minuten mooi krokant. Meng voor de dressing 1/2 deciliter olijfolie, rode wijnazijn, gembernat, zeezout en de versgemalen witte peper. Snijd de pomodori tomaten in plakjes en vermeng ze met de schoongemaakte slasoorten. Zet het geheel om met de uitgeknepen teentjes knoflook en de zwarte olijven.
									 
                    





 
					