KookJij

Tonijn met pittige mangosalsa

Een heerlijk tonijn met pittige mangosalsa recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Michel Roux jr
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tonijn met pittige mangosalsa te bereiden

Schil de mango's en papajo, snijd ze in kleine blokjes en scheep er het sinaasappel- en limoensap door.
Hak de chilipepers, pel en hak de uien en schep alles door het fruitmengsel.
Breng op smaak met wat zout.
Schep er vlak voor het serveren de grofgehakte verse kruiden door.
Schroei de tonijn dicht in een anti-aanbak koekenpan met een drupje olie op een hoog vuur- tonijn is het lekkerst wanneer hij van binnen nog rozerood is.
Neem 1 el sap van de salsa, klop er2 el olijfolie door en gebruik dit om een bijgerecht van salade van postelein of ezelsoren op smaak te brengen.
Serveer de tonijn op een bedje salsa met de salade ernaast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst