KookJij

Tonijn in tomatensaus

Een heerlijk tonijn in tomatensaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Proeven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tonijn in tomatensaus te bereiden

1. Breng de tomatencoulis aan de kook met de ui en de gepelde maar hele teentjes knoflook. Voeg er de marjolein of oregano aan toe. Laat 15 minuten sudderen tegen de kook aan. Voeg er de olijfolie aan toe en zeef door een puntzeef. Kruid met peper en zout.
2. Schil de aardappelen, snij ze in plakjes. Kook ze 5 minuten in gezouten water.
3. Blancheer de broccoliroosjes 3 minuten in gezouten water.
4. Schik de plakjes aardappel in een ovenschotel. Leg er de gekruide tonijn op en leg er de broccoliroosjes omheen. Doe er de tomatensaus bij.
5. Zet 15 minuten in een hete oven van 200°C.
6. Werk af met blokjes tomaat en fijngesneden lente-uitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst