KookJij

Tong Veroniqe

Een heerlijk tong veroniqe recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: karin van elderen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tong Veroniqe te bereiden

Maak een reductie van water, witte wijn, azijn, sjalot en de kruiden, en kook deze twee derde in.
Pel de druifjes en controleer ze op pitjes.
Zeef de reductie en voeg de eidooiers toe.
Sla de saus met een garde als een sabayon op en voeg als hij gaar is (glimmend) gesmolten boter toe
Zet water met groenten op en laat deze een half uur trekken op matig vuur.
Pocheer de vis in de bouillon op ongeveer 70 graden.
Kook de worteltjes met een klein beetje vocht gaar en glaceer ze met boter.
Napeer de saus over de vis en leg er de druifjes omheen.
Wijntip
Bij dit gerecht hebben we een Franse Chardonnay uit de Languedoc gedronken: Chardonnay Donaine de Saint Benoit 2005. Een wijn met een heldere gele kleur met groene tonen. De wijn heeft een krachtige, frisse geur van fruit met duidelijke invloeden van goudrenet en witte bloemen. Een mooie evenwichtige romige smaak en een frisse lichtboterige afdronk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

willy

willy zegt:
goede receptuur maar veel werk:D