KookJij

Tomatensoep met olijven en paprika

Een heerlijk tomatensoep met olijven en paprika recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatensoep met olijven en paprika te bereiden

Overgiet de tomaten met kokend water en trek de velletjes eraf.Pureer de tomaten met de staafmixer en zeef ze boven een kom.Was de paprika en snijd ze in kleine stukjes.Pel en snipper de ui.Snijd de chorizo in zeer kleine blokjes.Snijd de olijven in plakjes.Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de paprika,ui,runderpoelet en de blokjes chorizo in 5 min.op laag vuur.Voeg de paprikapoeder,tomatenpuree en de suiker toe en bak alles nog 1 min.Voeg de gepureerde tomaten,bouillon,wijn en het sinaasappelsap toe en breng het aan de kook.Laat de soep 2 1/2 uur zachtjes koken (zonder deksel).Geregeld roeren.Breng de soep op smaak met peper en zout en vlak voor het serveren de plakjes olijf erop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

piet

piet zegt:
lijkt mij lekker!

Piet