KookJij

Tom Yam Kai

Een heerlijk tom yam kai recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tom Yam Kai te bereiden

Breng de bouillon aan de kook. Voeg het citroengras, citroenblad, de galanga en de kip toe. Vervolgens 10 minuten zachtjes laten koken zonder deksel. Niet roeren. Schenk er 200 ml kokosmelk bij.Voeg de tomaten en de champignons toe en laat de soep nog vijf minuten koken. Breng op smaak met limoensap, vissaus en chilipepers. Voeg de koriander toe en haal de pan van het vuur, serveer de soep heet en roer er op het laatste moment de basilicum door.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

camilla

camilla zegt:
Hoi Marijke hihi dat is wel verstandig ja had ik ff moeten vermelden, is zo'n taaie hap.
marijke

marijke zegt:
Heerlijk soepie,..ik haal voor het serveren wel eerst de sereh, galanga en het citroenblad eruit.