Recept
« Terug naar recepten
					
						Tiropittes 
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tiropittes
Een heerlijk tiropittes  recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hapjes - Warm
 - > Speciale gelegenheden - WK 2014
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Griekenland
								
																								
									Keuken:
									Balkan
								
																								
									Bron:
									grieks kookboek
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tiropittes te bereiden
Verkruimel de feta in een kom of prak hem fijn met een vork. voeg de geraspte Parmezaanse kaas, het ei en de peterselie toe en meng alles goed dooreen. breng het mengsel op smaak met wat peper.
snijd de fillodeeg in repen van circa 7 x30 cm en bestrijk deze met wat gesmolten boter.
leg op één van de uiteinden van ieder reep 1 eetlepel van de kaasvulling. sla één hoek van het deeg over de vulling, zodat een driehoek wordt gevormd. ga door met vouwen van de ene naar de andere kant, tot de gehele deegreep rond de vulling zit en een fraai driehoekig pakketje is ontstaan. leg de riropittes op een beboterde bakplaat en bestrijk ze met de rest van de gesmolten boter.
bak de kaaspasteitjes circa 15 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven, tot ze mooi bruin zijn.
									snijd de fillodeeg in repen van circa 7 x30 cm en bestrijk deze met wat gesmolten boter.
leg op één van de uiteinden van ieder reep 1 eetlepel van de kaasvulling. sla één hoek van het deeg over de vulling, zodat een driehoek wordt gevormd. ga door met vouwen van de ene naar de andere kant, tot de gehele deegreep rond de vulling zit en een fraai driehoekig pakketje is ontstaan. leg de riropittes op een beboterde bakplaat en bestrijk ze met de rest van de gesmolten boter.
bak de kaaspasteitjes circa 15 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven, tot ze mooi bruin zijn.
                    
rjobse zegt: