Recept
« Terug naar recepten
					
						Tinto de Verano
						PT5M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tinto de Verano
Toen we tijdens onze vakantie in Andalusië bij een flamencoshow aanwezig
waren kwam de ober vragen wat we wilden drinken. Het was warm en als
echte toerist bestel je dan natuurlijk een sangria. De ober
verontschuldigde zich dat ze die niet hadden maar vertelde ons dat hij wel
een lekker alternatief had namelijk een tinto de verano. We vonden het
heerlijk en verfrissend en hebben dat (afgewisseld met sangria) de hele
verdere vakantie gedronken.
Toen we aan onze gastvrouw Maria, van het hotel waar we logeerden, naar
het 'geheim' achter tinto de verano vroegen moest ze stiekem lachen want
het is echt een heel eenvoudig 'recept'. Half rode wijn, half gaseosa,
schijfje citroen en ijsblokjes. Gaseosa is een kleurloze, koolzuurhoudende
limonade die in Nederland niet of erg moeilijk verkrijgbaar is. Als alternatief
kun je het beste bitter-lemon, sprite of 7-up gebruiken.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 5 min
								
								
									Personen:
									1 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Spanje
								
																								
									Keuken:
									Mediterrane
								
																								
									Bron:
									Maria
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tinto de Verano te bereiden
- Schenk de wijn en frisdrank in een groot wijn- of cocktailglas en vul het met ijsblokjes. Voeg een schijfje citroen toe en zet er een rietje in.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Heerlijk verfrissend op een warme dag en erg makkelijk en snel om te maken. Lekker bij tapas.
									 
                    
 
					


