KookJij

Thaise noedelsoep met asperges

Aspergesoep maar dan eens een keertje met een Thaise touch. Alle Thaise smaakjes zijn aanwezig en natuurlijk horen er dan ook de dunne rijstnoedels in. Even een tip ten aanzien van de noedels; je kunt deze het beste in kleine stukken knippen want anders is het erg lastig opscheppen. Ik heb dit met witte asperges uit de streek gemaakt maar je kunt hiervoor ook groene asperges gebruiken.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise noedelsoep met asperges te bereiden

  1. Schil de asperges en snij ze in stukjes. Maak bouillon van de schillen (doe de schillen in een pan, giet er kokend water op en laat ze 5 minuutjes koken, zet de pan van het vuur en laat ze nog een kwartiertje "trekken").
  2. Verwarm olie in een soeppan en bak hierin de aspergestukjes.
  3. Voeg geraspte gember, gehakte knoflook, gekneusde citroengras (laat de stengel heel en leg er een knoop in), fijngesneden peper, vissaus, kurkuma, en groene currypasta toe, en schep alles goed door elkaar. Laat dit even zachtjes pruttelen.
  4. Giet er dan de het gezeefde aspergenat bij en vul aan met de kippenbouillon.
  5. Doe de noedels erbij en de kokosmelk, roer de kokosmelk goed door de soep en laat de noedels garen. (Hier kun je indien nodig de noedels nog klein knippen, je kunt dat ook doen voordat je ze aan de soep toevoegt).
  6. Schep de soep op borden (kommen) en garneer met koriander en fijngesneden lente ui.
  7. Je kunt de fijngesneden koriander en lente ui ook gewoon aan de pan soep toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst