Recept
« Terug naar recepten
					
						Thaise currysoep
						PT3M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Thaise currysoep
Een heerlijk thaise currysoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Liske Stienen
								
																
									Bereidingstijd:
									 3 min
								
								
									Personen:
									4-6 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Thailand
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									mijzelf
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Thaise currysoep te bereiden
         Bak het vlees rondom bruin.
Voeg de ui toe, daarna paprika's, knoflook en pepertje.
Laat dit even fruiten en voeg daarna de currypasta en kerriepoeder toe. Roer goed door.
Laat even fruiten en doe er dan de kokosmelk bij. Laat dit even stoven.
Doe er nu de bouillon bij en roer nogmaals goed door.
Leg een deksel op de pan en laat aan de kook komen, laat dit minstens 3 uur pruttelen op een klein vuurtje. Hou het vochtniveau in de gaten, roer af en toe door.
Voeg desnoods wat water toe.
- Voor de snelkookpan: laat op druk komen en stel dan in op 35 minuten. Laat daarna de pan afkoelen tot de deksel vanzelf eraf komt.
Na de kooktijd snijd je de koriander erin en proeft of er nog iets bij moet. (Dit is naar eigen smaak)
Bind eventueel de soep iets en/of doe er wat room in.
         
										Voeg de ui toe, daarna paprika's, knoflook en pepertje.
Laat dit even fruiten en voeg daarna de currypasta en kerriepoeder toe. Roer goed door.
Laat even fruiten en doe er dan de kokosmelk bij. Laat dit even stoven.
Doe er nu de bouillon bij en roer nogmaals goed door.
Leg een deksel op de pan en laat aan de kook komen, laat dit minstens 3 uur pruttelen op een klein vuurtje. Hou het vochtniveau in de gaten, roer af en toe door.
Voeg desnoods wat water toe.
- Voor de snelkookpan: laat op druk komen en stel dan in op 35 minuten. Laat daarna de pan afkoelen tot de deksel vanzelf eraf komt.
Na de kooktijd snijd je de koriander erin en proeft of er nog iets bij moet. (Dit is naar eigen smaak)
Bind eventueel de soep iets en/of doe er wat room in.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Ik heb ooit uit nieuwsgierigheid een potje currypasta gekocht en al doende kwam deze soep tevoorschijn, die mijn gezin erg lekker vindt. Overigens ook heerlijk met kippenvlees(foto) i.p.v. rund.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Liske zegt:
Het verschil, behalve de kleur, is dat de rode misschien pittiger is. Maar dit verschilt van merk tot merk dus dat moet je zelf even uitzoeken. Natuurlijk kan het ook met rode! Dan krijgt het wel een vreemde kleur als je evengoed kerriepoeder gebruikt.
Niki zegt:
Wat is het verschil tussen groene en rode currypasta? En kan het ook met rode? groetjes Niki:?
Anna zegt:
Kun je mij de foto even mailen, dan kan ik kijken wat er mee aan de hand is.
[email protected]
Groetjes,
Anna.
KookJij.
                    
Tommy zegt: