KookJij

Terschellingse Cranberryspoom

Een heerlijk terschellingse cranberryspoom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Dranken - Spoom
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: cursus mijn fijne keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Terschellingse Cranberryspoom te bereiden

Verwarm de suiker,cranberry`s en het grapefruitsap in een steelpan op een niet te hoog vuur tot de suiker is opgelost.Laat de cranberry`s afgedekt 5-8 min zachtjes koken.Laat het iets afkoelen.Pureer het mengsel in de keukenmachine tot een glad geheel.Wrijf de puree door een fijne zeef boven een kom,haal er zoveel mogelijk sap uit.Roer de cointreau erdoor en laat het afkoelen.Schep het mengsel in de ijsmachine en laat het in 30 min draaien tot het stijf is.
Garnering:
Breng 1 dl water met 50 gr suiker aan de kook.Leg de prikkers erin.Kook ze 1 minuut en laat ze in het suikerwater afkoelen.Prik aan elke prikker 3 cranberry`s en schuif ze naar het midden van de prikker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bri

bri zegt:
;)ga het proberen likt me wel wat!!