KookJij

Terrine van witte en pure chocolade en kersen

Een heerlijk terrine van witte en pure chocolade en kersen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Terrine van witte en pure chocolade en kersen te bereiden

Dit toetje kan 1 dag voor serveren worden bereid.
Laat de kersen circa 30 min. in de cognac weken. Doe de pure en melkchocolade elk in een aparte kom. Verhit de slagroom en schenk hiervan de helft over de pure en de andere helft over de witte chocolade. Roer tot de chocolade is gesmolten. Roer de cacao door het pure chocolademengsel. Week de gelatine circa 5 min. in ruim koud water. Los 4 blaadjes op in het warme witte chocolademengsel en 3 blaadjes in het warme pure chocolademengsel. Klop de eiwitten stijf met de suiker en spatel door beide chocolademengsel de helft van het eiwit. Roer de geweekte kersen door het witte mengsel. Schep 1/3 deel van het witte mengsel in een met plasticfolie beklede cakevorm en schep hierop de helft van het bruine mengsel. Schep daarop weer 1/3 van het witte mengsel, daarop weer de helft van het bruine mengsel en eindig met het laatste deel van het witte mengsel. Dek de terrine af met plasticfolie en laat hem minstens 6 uur in de koelkast opstijven. Serveer hem in plakken gesneden met witte chocoladekrullen.

Chocoladekrullen
Bestrijk stukken stevig, maar buigzaam plastic met gesmolten witte chocolade. Buig de korte kanten naar elkaar toe en zet ze vast met plakband. Laat de chocolade harden, verwijder dan het plakband en haal voorzichtig de mooie krullen van het plastic.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ankie

ankie zegt:
Het chocolademengsel was niet meer luchtig, en het witte mengsel was luchtig vloeibaar.
Wat heb ik verkeerd gedaan?
Met vriendelijke groet.