KookJij

Tarte Flambee met Jalapeno

Een eigen bedachte variant op het gerecht Tarte Flambee, van origine uit de Elzas.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tarte Flambee met Jalapeno te bereiden

  1. Verwarm de oven voor (boven en onder warmte) op 220 graden
  2. Snij de ui in grove stukken
  3. Rol de deeg uit en maak een opstaand randje vam de zijkanten
  4. Smeer de bodem in met creme fraiche, 1 bakje van 200 gram is genoeg voor beide Tarte Flambees.
  5. Strooi hier naar smaak de spekreepjes op en vervolgens strooi je hier, naar smaak, ui op.
  6. Top dit af met de stukjes Jalapeño, dit natuurlijk ook naar smaak.
  7. Bak de Tarte Flambee ca. 15 minuten in de oven.

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Wat wij vaak gebruiken is de Green Jalapeño van Santa Maria, dat is een potje.
Dit dan zonder vocht. Maar uiteraard kan je ook verse Jalapeño gebruiken.

Natuurlijk kan je de jalapeño ook weg laten en variëren met andere ingrediënten, denk hierbij aan champignons, kaas, brie, schimmelkaas etc...

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst