Recept
« Terug naar recepten
					
						Tajine van kip met olijven en gekonfijte citroen
						PT55M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tajine van kip met olijven en gekonfijte citroen
Een heerlijk tajine van kip met olijven en gekonfijte citroen recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Martine De Clercq
								
																
									Bereidingstijd:
									 55 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											12
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									Vriendin
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tajine van kip met olijven en gekonfijte citroen te bereiden
  Verdeel de kip in 4 of 8 stukken. Hak peterselie, knoflook en ui fijn en strooi over de kip. Kruid met peper, zout en gember en wentel de kip door een scheutje olie. Schik de kipdelen in een tajine en zet ze zonder deksel op laag vuur. Laat mooi kleuren, draai de kip af en toe om. Voeg saffraan en een glas water toe en dek de tajine af. Laat zachtjes verder garen gedurende 25 tot 30 min. Schil de wortelen en snij ze in reepjes, snij ook de gekonfijte citroen in reepjes. Voeg de wortelen 10 min. voor het einde van de gaartijd bij de kip. Voeg na 5 min. ook de olijven en de citroen toe en warm nog even door. Serveer de tajine met Marokkaans brood.  
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									mdc zegt:
zalige kerst, kijk eens op de recepten van Martine de Clercq. Groetjes en veel succes :p
 
									mdc zegt:
Ik maak gekonfijte citroen zelf.In specialiteiten winkel kun je die ook kopen.
Groetjes en veel succes ;)
 
									ayse zegt:
Bedankt voor dit gerecht,het is net weer iets anders dan de turkse keuken.;):D
Groetjes Ayse.
 
                    





 
					 
									 
									
mdc zegt:
Kijk bij de gebruikers op blad 36.Bedankt voor jou interesse.
Groetjes :)