KookJij

Tajine: osso bucco

Een heerlijk tajine: osso bucco recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine: osso bucco te bereiden

Kalfsschenkels kruiden en in een beetje bloem wentelen, schroei deze in boter dicht.
Wortel in schijven snijden.
Stengel selder met blaadjes in fijne ringen snijden.
Knolselder in blokjes snijden.
Aardappelen in 4 snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Look zeer fijn snijden.
Tajine goed laten opwarmen een scheutje olijfolie erin, de groenten en kruiden toevoegen.
Leg de schenkels op de groenten en de tomaten in grove stukken gesneden.
Een scheutje witte wijn erover.
Deksel op de tajine en laat nu maar op het kleinste vuur garen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Frieda, natuurlijk zou het gaan in een gewone kookpot of een giet-ijzeren pot. Wel een gouden raad ;-) dan wel in het oog houden af en toe je hebt dan wel niet hetzelfde effect als met de tajine. Maar het gaat je zeker lukken veel succes met het bereiden van dit gerecht.
Wel toeval zaterdag zijn wij uitgenodigd bij vrienden en de gastvrouw heet ook Frieda ;-) Veel kookplezier we horen wel hoe het gesmaakt heeft. Groetjes Hilde van mij krijg je ook xxx
Frieda

Frieda zegt:
Hello Hildeke,
Dit gerecht zou ik zaterdag graag ... eventueel ... Graag klaarmaken, maar ik heb geen Tajine. Kan je dit ook klaarmaken en laten pruttelen in een gewone kookpot ? Of heb je iets anders soortgelijk dat ik kan maken ... Zonder tajine ,-)
Xxx
geabruining

geabruining zegt:
Ha..ha...: ik dacht even verkeerd: sorry!!!! Anders zou het 1 stuks zijn geweest..Doei...
derbyke

derbyke zegt:
Lieve Gea, sorry maar er staat toch een stuk knolselder ;)Zou zeker wat veel zijn :);):p
gea

gea zegt:
Ha die lieve Hilde,
Een hele knolselderij erbij?
Is dat niet heel veel???
Hoor graag van je!
derbyke

derbyke zegt:
Zeker heerlijk met een vers stukje stokbrood:):);):p
derbyke

derbyke zegt:
Een heerlijke witte wijn bouillon :);):p
Anna

Anna zegt:
Dacht ik ook;) Een knapprig stukje (stok) brood zal misschien wel lekker zijn, het lijkt me nl. een heerlijk justje ;):D
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Anna, zoals je schrijft een volledige maaltijd. Voor ons was dit meer als genoeg. Je kan er natuurlijk nog pasta of brood bij serveren voor de grote eters :):);):p
Anna

Anna zegt:
Bij mijn favorieten!;):D Had je er verder nog iets bij geserveerd? Al lijkt me dit een volledig maaltje:D;)