KookJij

Tajine op de boerenbuiten

Een heerlijk tajine op de boerenbuiten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine op de boerenbuiten te bereiden

Kippenboutjes kruiden en even bruin bakken in olijfolie en boter.
Zoete paprika in ringen snijden.
Sjalotjes grof snijden.
Look fijn snijden.
Lenteajuintjes grof snijden.
Aardappelen in iets dikkere schijven snijden.
Verwarm de tajine goed op een beetje olijfolie erin en de boven vernoemde ingredienten toevoegen, goed kruiden met de tajine kruiden.
Leg de kippenboutjes erboven op.
Zet het vuur op de laagste stand en verdeel de porto over het gerecht. Deksel op de tajine en laat nu maar zacht garen, af en toe eens alles omspatelen.
De laaste 10 min. de honing, krenten, rozijnen en appel in partjes erover verdelen.
Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

chris

chris zegt:
6 kippenbouten? Is dat niet erg veel? 6 drumsticks?
gea

gea zegt:
Lekker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:p:p:p:p:p:p:p
Anna

Anna zegt:
Bofkont!:);):p:D
derbyke

derbyke zegt:
Als je dat maar weet, heb tajine leren kennen door een zeer goede vriendin, waar ik de tajine ook van gekregen heb. Een juweeltje in de keuken :);):p
Anna

Anna zegt:
Zekers! En die van Creuset is echt een topper!:D;):p
derbyke

derbyke zegt:
Wij zijn vezot op tajine hé :);):p
Anna

Anna zegt:
Jammie!! ;):D