KookJij

Tajine met lamsgehaktballetjes en zoete aardappel

Een heerlijk tajine met lamsgehaktballetjes en zoete aardappel recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: koken.vtm.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine met lamsgehaktballetjes en zoete aardappel te bereidenRol balletjes van het gehakt en zet koel weg. Kook de eieren hard en pel ze.

Pel de uien en snijd ze in halvemaantjes. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in 4 stukken. Snijd de tomaten in partjes. Was de koriander en de bladpeterselie en hak fijn.

Verhit de olijfolie in de tajine. Bak hierin de gehaktballetjes aan met de uien, de koriander, de bladpeterselie, de kurkuma, de gember, de saffraan, peper en zout. Roer alles goed door elkaar.

Leg de partjes tomaat mee in de tajine. Doe het deksel op de pot en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Verwijder de tomatenschilletjes en roer goed door de tajine. Voeg de zoete aardappelen toe en ongeveer 1 dl water. Doe het deksel terug op de pot en laat rustig op een zacht vuurtje garen.

Na ongeveer 35 minuten is de tajine klaar. Snijd de eieren in vieren en schik ze, samen met de olijven op het gerecht in de tajine.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst