Recept
« Terug naar recepten
					
						Tajine met kip en limoen (Algerijnse stoofpot)
						PT105M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tajine met kip en limoen (Algerijnse stoofpot)
Een heerlijk tajine met kip en limoen (algerijnse stoofpot) recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 105 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Tajine
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											18
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tajine met kip en limoen (Algerijnse stoofpot) te bereiden
  Boen de citroen schoon en snijd hem met schil en al in grove stukken. Doe de kip met 3 teentjes knoflook in een grote pan. Voeg zoveel water toe dat de kip onderstaat en breng alles aan de kook. Kook de kip 10 min. neem hem dan uit het water en gooi het water weg. Doe de kip terug in de pan en voeg de zonnebloemolie, ui en tomaat toe. Bak alles 5 min op hoog vuur en schep regelmatig om. Voeg de citroen, fijn gesneden knoflook, limoen tijm, paprikapoeder, komijn, saffraan, koriander, spaanse peper, tomatenpuree, zout en peper toe. Bak alles 15 min op matig vuur en schep regelmatig om. Voeg 1 l water toe, breng aan de kook en laat alles nog 30 min zachtjes koken. Giet het kookvocht door een zeef af in een schone pan. Verwijder de limoen, takjes tijm en spaanse peper. Breng het kookvocht aan de kook met de aardappelen, paprika en pompoen en laat het nog 20 min doorkoken op laag vuur. Breng de groenten op smaak met zout en peper. Schep de kip door de groenten en smullen maar.  
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									nikita03 zegt:
 
                    




 
					
saskia zegt: