KookJij

Recept voor Tajine met kip en limoen (Algerijnse stoofpot)

Een heerlijk tajine met kip en limoen (algerijnse stoofpot) recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 105 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Boen de citroen schoon en snijd hem met schil en al in grove stukken. Doe de kip met 3 teentjes knoflook in een grote pan. Voeg zoveel water toe dat de kip onderstaat en breng alles aan de kook. Kook de kip 10 min. neem hem dan uit het water en gooi het water weg. Doe de kip terug in de pan en voeg de zonnebloemolie, ui en tomaat toe. Bak alles 5 min op hoog vuur en schep regelmatig om. Voeg de citroen, fijn gesneden knoflook, limoen tijm, paprikapoeder, komijn, saffraan, koriander, spaanse peper, tomatenpuree, zout en peper toe. Bak alles 15 min op matig vuur en schep regelmatig om. Voeg 1 l water toe, breng aan de kook en laat alles nog 30 min zachtjes koken. Giet het kookvocht door een zeef af in een schone pan. Verwijder de limoen, takjes tijm en spaanse peper. Breng het kookvocht aan de kook met de aardappelen, paprika en pompoen en laat het nog 20 min doorkoken op laag vuur. Breng de groenten op smaak met zout en peper. Schep de kip door de groenten en smullen maar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

saskia

saskia zegt:
Ik heb deze gemaakt. 2 uur werk en resultaat was zure kip met te veel vocht. ik proefde niets van alle ingredienten die erdoor heen zitten helaas. En de kip was ook aan de droge kant, na zo'n tijd koken. Ik vond het erg veel werk voor een tegenvallend resultaat.
Mariek

Mariek zegt:
Heerlijk is deze ...xxxiris
nikita03

nikita03 zegt:
deze ga ik proberen maar dan met ingelegde citroen, de meer traditionele (marokkaanse) manier.