KookJij

Tajine: maiskip goed gevuld met Lindemans kriek bereid

Een heerlijk tajine: maiskip goed gevuld met lindemans kriek bereid recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine: maiskip goed gevuld met Lindemans kriek bereid te bereiden

Kip insmeren zowel binnenkant als buitenkant met de mosterd en kruiden. Bak deze even aan in boter met een scheut olijfolie.
Ajuin in blokjes snijden.
Look fijn snijden.
Wortelen grof snijden.
Vul de kip met de mengeling deze uiteraard evenzeer gekruid.
Laat de tajine goed opwarmen met een scheut olijfolie leg de kip erin samen met de resterende groenten.
Voeg de kriek toe en zet het vuur op de laagste stand.
Laat dit alles zachtjes stoven onder delsel.
Serveer deze super malse kip met groenten en aardappelen naar keuze.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst